logotype

8 mei: tweede leerjaar: Bezoek aan de bib

Dinsdag 8 mei 2018
2de leerjaar
Bezoek aan de bib voor de boekenbeestentest
We speelden een spel met de dobbelsteen. Door opdrachten en vragen kwamen we te weten welk boekenbeest we het leukste vonden. Nu kunnen we gerichter een boek kiezen. En dan... lezen maar !

Klik hier voor de foto's

22 maart: tweede leerjaar: Spelcarrousel

Wat een spelparadijs in de sporthal van Lokeren ! Het was heel leuk om zoveel nieuwe dingen te ontdekken.

Klik hier voor de foto's

februari: tweede leerjaar: Het Hof op bezoek in de school

22 februari 2018
De bewoners van rusthuis het Hof kwamen bij ons op bezoek. We deden samen met onze leerlingen een fotozoektocht en bezochten achtereenvolgens de secundaire school, de kleuterschool en de lagere school.
We gingen op bezoek in verschillende klassen om eens te zien hoe er de dag van vandaag les gegeven wordt. De senioren waren stom verbaasd ! Ze vonden dat alles er veel leuker was dan vroeger. Je kon aan hun gezichten zien dat ze er echt van genoten.
Daarna speelden we samen een quiz voor jong en oud. Samen met de studenten van Odisee Hogeschool en de therapeuten van het Hof maakten we er een geslaagde dag van. Bedankt aan iedereen die aan deze leuke dag heeft meegewerkt !

Klik hier voor de foto's

februari: tweede leerjaar: Kunstenaarsatelier

Wij brachten een bezoekje aan het kunstenaarsatelier in “de Salons”. Na het bekijken en bespreken van verschillende schilderijen gingen we zelf aan de slag met verf en penseel en… currypoeder!

Klik hier voor de foto's

16 november: tweede leerjaar: Musical: "Piraten"


Wat een dag ! We werden echte piraten. Dansen, zingen en acteren hebben we geleerd van musicaljuffen. Onze leerlingen waren echte musicalsterren !

Klik hier voor de foto's

oktober: 2C: Tanden !!

We hebben heel wat geleerd over onze tanden met Cato en Kas. Het was een leuke tentoonstelling in de bib. We weten alvast dat we goed moeten poetsen en gezond moeten eten.

Klik hier voor de foto's

oktober: tweede leerjaar: Leeruitstap naar het park - 12/10/2017

Een park vol mooie bomen, dat hadden we nu juist nodig. We leerden er over de naam van de bomen, de verschillende blaadjes en de bolsters met hun vruchten. We ontdekten de tamme kastanje, de wilde kastanje, de beuk en de eik.
We stonden ook nog even stil aan het monument om alle soldaten te herdenken die tijdens de oorlog gevochten hebben en gestorven zijn.
We sloten onze namiddag af met een bezoekje aan de speeltuin, lekkere druiven eten en kriebelbeestjes zoeken.
Buiten les krijgen heeft ons echt deugd gedaan.

Klik hier voor de foto's