logotype

Sport en spel

Een lesdag is een erg intensief gebeuren. Het is dan ook goed dat de leerlingen op geregelde tijdstippen kunnen bewegen.

Bewegingsopvoeding en zwemmen

Elke klas heeft twee momenten bewegingsopvoeding per week. De leerlingen van het 2de en 3de leerjaar zwemmen wekelijks (1 uur lichamelijke opvoeding en 1 uur zwemmen). De leerlingen van 1ste, 4de, 5de en 6de leerjaar tweewekelijks (1 uur lichamelijke opvoeding en 1 uur zwemmen of 2 uur lichamelijke opvoeding). De school draagt de kosten van het vervoer naar het zwembad. Enkel de inkom wordt aan de ouders gefactureerd. Het 6de leerjaar zwemt gratis. Een paar keer per schooljaar wordt deelgenomen aan sportactiviteiten buiten de school. De ouders worden hierover tijdig geïnformeerd en om toelating gevraagd. Op woensdagnamiddag neemt onze school geregeld deel aan activiteiten georganiseerd door Stichting Vlaamse Schoolsport. In alle klassen wordt aandacht geschonken aan bewegingstussendoortjes.

Turnuitrusting

De leerlingen dragen een zwarte broek en felblauwe T-shirt, beiden met embleem van de school. T-shirt, broekje en turnzak worden bij het begin van het schooljaar te koop aangeboden. We vragen turnpantoffels met witte zolen, liefst zonder veters ... dat bespaart heel wat tijd.

Middagactiviteiten

Voor de één kan de middagpauze op de speelplaats niet lang genoeg duren; voor de ander is het een zee van tijd. Daarom kunnen de leerlingen, die dat wensen, zich bij het begin van het schooljaar inschrijven voor verschillende middagactiviteiten. Deze middagactiviteiten worden door leerkrachten of externe lesgevers begeleid:

o 1ste en 2de leerjaar: voetbal, sport en spel

o 3de en 4de leerjaar: omnisport, basket

o 5de en 6de leerjaar: netbal, dans, tafeltennis

De leerlingen die liever op de speelplaats blijven kunnen, als het weer het toelaat, uit onze spelwinkel speelgoed en spelletjes ontlenen. Tijdens de koudere maanden is er voor de leerlingen van het 1ste tot het 4de leerjaar de mogelijkheid om wekelijks binnen gezelschapsspelletjes te spelen.